Mijn naam is Manon Misonne,

Muziek kan iets in beweging brengen en kan voor verbinding zorgen. Ik geloof in de therapeutische waarde die muziek van nature in zich draagt. Die overtuiging bracht me bij het studeren van muziektherapie aan de Arteveldehogeschool te Gent.

3House (106 of 127).jpg

Momenteel werk ik als muziektherapeut in het ZNA Universitaire Kinder- en Jeugd Psychiatrie (UKJA) in Antwerpen. Daar werk ik met jongeren met allerhande problematieken.

Daarnaast engageer ik mij in projecten waar muziek en mens steeds centraal staan. 


Met mijn collega Femke Bauwens ben ik mede-oprichtster van vzw Kleinnood. Kleinnood schrijft liederen voor jouw bijzonder verhaal. Het zijn liederen over kleinmoedigheid, moedige kwetsbaarheid en dapper verdriet. 

Als muzikant werk ik voor verschillende vzw's waarbij ik muzikale ateliers en workshops begeleid voor kinderen.  Graag zet ik het accent op het verbindende aspect van muziek: samen mogen ervaren, spelen en creëren. Het is steeds mogelijk om mij te contacteren voor een aanbod op maat van jouw organisatie of vraag. 
 
'Children are Composers' is een creatieve muziekmethode ontwikkeld door componist Hanne Deneire. 
Deze methode is gericht op het laten groeien van kinderen doorheen muziek. Het spelende en creatieve aspect van deze methode werkt enthousiasmerend. Ik inspireer me graag op deze manier van werken in het begeleiden van muziekbeleving groepen.  

Ik ben lid en voorzitter van de vakgroep muziektherapie bij de Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie (BVCT). 
 
Ik ben kandidaat-geregistreerd lid bij het Belgische Register voor creatief therapeuten. Dit register streeft ernaar om de kwaliteit van het beroep creatief therapeut te garanderen en te stimuleren. Zo volg ik geregeld bijscholingen, supervisie en intervisie om mij als muziektherapeut blijvend te ontwikkelen. 

logo3house-lichtgroen-1.jpg
Schermafbeelding%202019-05-29%20om%2010.
tempImageLG5RMh.gif
Logo%20bvct_edited.png